Over JKS

Ruim 60 jaar
kennis op zak

In 1961 heeft het Brabantse bedrijf Igopost, specialist in relatiegeschenken en promotieartikelen, besloten om de productie van kunststof schrijfpennen in eigen hand te nemen. Het is het begin van een steeds groter wordende productiefaciliteit met steeds meer kunststof producten. Het is het begin van wat nu JKS is.

De groei vanaf de zestiger jaren duurt tot in de jaren negentig. Op dat moment ontstaat het besef dat productie en inkoop in het Verre Oosten kostenvoordelen oplevert. Langzaamaan krimpt de productiefaciliteit. In 2007 besluit het toenmalig Hoofd Technische Dienst Arie Jacobs dat hij met de resterende productie een eigen bedrijf op wil starten.

Zo gezegd, zo gedaan. Jacobs Kunststof Spuitgiettechniek B.V. – kortweg JKS – ontstaat. Jacobs, die zijn inmiddels jarenlange kennis en ervaring meeneemt, laat JKS groeien. Groei als gevolg van uitbreiding van het werkveld naar andere branches: medische industrie, vleesverwerkende industrie, bouwsector, horeca en de branche voor toegangscontrole. Allemaal maken ze kennis met het vakmanschap van JKS. Want hoogwaardige technische producten zijn in goede productiehanden bij JKS.

Duurzaam

Duurzaamheid is een begrip dat niet meer weg te denken is uit een productiebedrijf, dit geld ook voor JKS. Alle machines waar JKS mee werkt zijn elektrisch. Elektrische machines verbruiken zo’n 70% minder energie in vergelijking met de hydraulische soortgenoten. Daarnaast gebruiken elektrische machines minder koelwater. De machines van JKS zijn goed voor het milieu en goed voor de doorberekening van kosten voor een klant. Daarnaast streeft JKS ernaar om gebruikt materiaal zoveel als mogelijk te herbruiken. Herbruik voor producten uit de medici is vanwege hygiënisch oogpunt onmogelijk. Desondanks kan dit restafval wel worden gebruikt voor toebehoren in bijvoorbeeld de bouwindustrie. Blijft er toch afval over? Dan zorgt JKS ervoor dat het materiaal op een verantwoorde wijze afgevoerd wordt bij een samenwerkingspartner waarvan JKS weet dat het materiaal tóch wordt hergebruikt.

Goed voor het milieu en goed voor de doorberekening van kosten voor een klant

Toekomstvisie

Duurzaamheid staat niet stil. Bij JKS staat maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal voor de toekomst. Machines worden enkel vervangen voor milieubewustere exemplaren en zijn daarmee zowel voor de klant als JKS kostentechnisch gezien interessant. Hergebruik van materiaal is een vanzelfsprekendheid. JKS wil graag doorgroeien, o.a. de vleesverwerkende en medische industrie maken dit voor ons mogelijk. De vleesverwerkende en medische industrie zijn sectoren waar steeds meer eisen worden gesteld aan de kunststof producten die worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan hygiëne-eisen. Produceren in een ‘clean room’ is voor JKS geen angstbeeld, maar een ontwikkeling die past in onze toekomstvisie. JKS is zeer actief bezig met het innoveren naar nieuwe duurzamere materialen zoals biologische oplosbare kunststoffen. Dit materiaal zal in de toekomst veel worden toegepast, hierbij zal de invloed op het milieu sterk dalen.

Kenmerken

Een relatief klein, flexibel bedrijf met weinig overhead, dat kenmerkt JKS in één zin. Dit maakt dat JKS voor een concurrerende prijs snel in kan springen op de wensen van een klant. Want meedenken met de klant, dat doet JKS graag. Door een nauwe samenwerking met onze leveranciers is er voor het produceren van elk product een oplossing. JKS stelt zijn ervaring graag ter beschikking.

JKS adviseert en denkt graag mee met de klant, een onderdeel hiervan is de materiaalkeuze, dit gezien iedere kunststof over specifieke eigenschappen beschikt. JKS beschikt over kennis over de volgende materialen; polyamide (PA), polycarbonaat (PC), ABS, polystyreen (PS), polymethylmethacrylaat (PMMA), Polypropylene (PP), of Polyoxymethyleen (POM).